Wintersport | Vakantiehuis - De Stelling - Stupná - Tsjechië : - Wintersport vakantie Tsjechië

Wintersport

Skiën kan men al bij Vrchlabi voor de beginnende skiër. De doorgewinterde wintersporters zoeken meestal de grotere wintersportplaatsen op zoals Spindleruv Mlyn, Rokytnice, Harrachov of Pec pod Snezkou, hier zijn pistes van alle moeilijkheidsgraden te vinden.
Het Skigebied Spindleruv Mlyn ligt op ongeveer 30 km afstand van Stupná, dichterbij bevinden zich nog meer skigebieden, deze zijn echter ietsje kleiner. Het Reuzengebergte is door zijn ligging sneeuwzeker. Een garantie dat er sneeuw ligt is niet te geven maar normaal gesproken ligt er van begin december tot eind maart begin april sneeuw.
Omdat met name de kosten van skipassen, eten en drinken lager liggen dan de reguliere wintersportlanden is Spindleruv Mlyn een ideale vakantieplaats. Er is hiervoor elk wat wils. Na het skiën is het goed toeven in één van de gezellige restaurants of barretjes.

Er worden skilessen voor zowel volwassenen als kinderen gegeven. Voor meer informatie SkiArealSpindl. Er zijn 8 blauwe, 10 rode en 3 zwarte pistes. Daarnaast zijn er diverse langlauf- en wandelroutes uitgezet. Deze wandelroutes kunt u ook in de zomer bewandelen. Zie voor meer informatie over andere skigebieden in de buurt http://leto.snowhill.cz/.